Ingredientai
- Vištienos krūtinėlė 2 vnt.
- Vištienos prieskoniai 1 arbat. š.
- Česnakai 1 skiltelės
- Aliejus 5 valg. š.
- Ožkų pieno sūris 4 riekės
- Medus 1 valg. š.
- Graikiniai riešutai 1 valg. š.
- Salotos 30 g įvairios lapinės
- Pomidorai 8 vnt. vyšniniai
- Citrinos 1 vnt. 1 valg. š. sulčių
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Viščiukų krūtinėles įtrinkite česnaku ir prieskoniais, iškepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje.
2. Sudėkite sūrio griežinėlius į aliejumi pateptą stiklinį kepimo indą, apšlakstykite medumi, apibarstykite riešutais ir kepkite iki 250º C įkaitintoje orkaitėje maždaug 8 minutes.
3. Nuplaukite, nuvarvinkite ir suplėšykite salotų lapus. Nuplaukite ir perpus supjaustykite pomidorus.
4. Dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų ir citrinų sultis, pagardinkite padažą pipirais ir pasūdykite. Supilkite ant salotų ir atsargiai išmaišykite.
5. Sudėkite salotas į lėkštę, apdėliokite griežinėliais pjaustyta vištiena, ant viršaus – keptą sūrį.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita