Ingredientai
- Vištienos filė 400 g keptos ar virtos
- Obuoliai 2 vnt. standūs vidutinio didumo
- Salierų stiebai 2 vnt.
- Anakardžių riešutai 100 g
- Majonezas 2 valg. š. neriebaus; padažui
- Jogurtas 1 valg. š. natūralaus; padažui
- Karis 1 arbat. š. padažui
- Druska 0,3 arbat. š. padažui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis padažui
Kaip gaminti
1. Supjaustykite vištieną ir nuluptus obuolius kubeliais. Salierą supjaustykite plonomis riekelėmis. Riešutus stambiai sukapokite (prieš tai galite juos kiek pakepinti sausoje keptuvėje).
2. Padažui skirtus produktus labai gerai išmaišykite, kad kario milteliai visiškai tolygiai pasiskirstytų.
3. Į didelį dubenį berkite mėsą, salierus, obuolius, užpilkite padažo ir labai gerai išmaišykite. Ant viršaus užberkite riešutų.
4. Jei gaminsite sumuštinius, skrudintuve paskrudinkite kokybiškos, tam skirtos duonos riekeles, ant vienos jų dėkite porą šaukštų salotų, gerai paskirstykite ir uždenkite antrąja.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Pusryčiams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai