Ingredientai
- Vištiena 300 g keptos
- Karijų riešutai 80 g
- Cukinijos 1 vnt. šviežia
- Razinos 80 g
- Salierų stiebai 2 vnt.
- Svogūnų laiškai 1 sauja
- Salotos 1 vnt. gūžė, pvz., romaninių
- Sultenės 1 sauja
- Majonezas 3 valg. š. neriebaus; padažui
- Jogurtas 1 valg. š. natūralaus; padažui
- Citrinos 0,5 vnt. išspaustų sulčių; padažui
- Garstyčios 2 arbat. š. Dižono; padažui
- Druska 0,3 arbat. š. padažui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis padažui
Kaip gaminti
1. Pasiruoškite visus salotų ingredientus. Mėsą supjaustykite kubeliais. Nuplikykite ir perliekite šaltu vandeniu razinas, leiskite apdžiūti lėkštėje. Salierus supjaustykite plonais griežinėliais. Cukiniją nulupkite, perpjaukite perpus, išimkite vidurinę dalį su sėklų užuomazgomis, abi puseles darsyk perpjaukite išilgai ir supjaustykite mažais gabaliukais, panašiai, kaip salierą. Riešutus pakepinkite sausoje keptuvėje ir stambiai sukapokite. Salotų lapus ir sultenes nuplaukite, apdžiovinkite. Svogūnų laiškus smulkiai supjaustykite.
2. Pasiruoškite padažą kruopščiai sumaišydami visus jam skirtus ingredientus, paskaninkite druska ir pipirais.
3. Dėkite visus salotų ingredientus į didelį dubenį, pilkite padažo ir gerai išmaišykite. Valgykite iškart.
4. Jei gaminsite sumuštinius, skrudintuve paskrudinkite kokybiškos, tam skirtos duonos riekeles, ant vienos jų dėkite porą šaukštų salotų, gerai paskirstykite ir uždenkite antrąja.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Pusryčiams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos