Ingredientai
- Vištiena 90 g filė
- Bulvės 80 g šviežios - kubeliais
- Salotos 50 g lapai
- Pomidorai 40 g puselėmis
- Česnakai 6 g 1 - 2 skilt. - smulkinti
- Kalendros 1 g viena šakelė
- Rozmarinai 2 g maža šakelė
Kaip gaminti
- Pomidorus sudėkite į kepimo skardą ir kepkite iki 180 ⁰C įkaitintoje orkaitėje 7 min.
- 2–3 cm dydžio kubeliais supjaustytas bulves sumaišykite su smulkintais česnakais ir rozmarinais, sudėkite į kepimo skardą, ant jų padėkite vištienos krūtinėlę ir kepkite iki 170–180 ⁰C įkaitintoje orkaitėje 20 min., kol iš vištienos pradės skirtis bespalvės sultys.
- Vištieną išimkite ir patikrinkite, ar bulvės iškepusios, gali tekti jas pakepti dar 5 min.
- Salotų lapus sumaišykite su padažu. Viską sudėkite į lėkštę kartu su kitais ingredientais.
- Rekomenduojame naminio majonezo padažą su apelsinais ir rozmarinais.
Patiekalų energinės maistinės vertės skaičiuokle – spausti ČIA.
Receptas iš knygos „Salotų anatomija“.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita