Ingredientai
- Duona 4 vnt. 4 riekelės šviesios duonos su grūdais
- Vištiena 700 g 4 vištienos šlaunelės
- Sviestas 2 valg. š.
- Morkos 1 vnt. vidutinio dydžio
- Svogūnai 1 vnt.
- Salierai 1 vnt. lapkotis
- Vištienos sultinys 2 st.
- Maskarponės sūris 50 g
- Petražolės 25 g kapotos, šviežios
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti
- Druska 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Gilioje keptuvėje įkaitinkite sviestą. Sudėkite vištienos šlauneles, uždenkite ir ant vidutinės ugnies kepkite apie 10 minučių. Retkarčiais apverskite.
2. Tuo tarpu susmulkinkite morką, svogūną ir saliero lapkotį. Smulkintas daržoves suberkite ant mėsos, sumažinkite ugnį, uždenkite ir dar kepkite apie 10 minučių.
3. Tada supilkite sultinį, paskaninkite druska ir pipirais, vėl uždenkite ir troškinkite dar apie 25 minutes.
4. Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C ir joje paskrudinkite maždaug 1 cm storio duonos riekeles. Duoną dėkite į lėkštes, o ant jų serviruokite keptas vištienos šlauneles.
5. Į likusį nuovirą (be mėsos) sukrėskite maskarponės sūrį, įberkite saujelę kapotų petražolių ir energingai išmaišykite. Šiuo padažu užpilkite vištienos šlauneles taip, kad skrudinta duona sudrėktų ir suminkštėtų.
Skanaus!
Receptas iš tinklaraščio „Išbandyti receptai“
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis „Išbandyti receptai“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita