Ingredientai
- Vištiena 500 g šlaunelių
- Česnakai 3 skiltelės sutrinto
- Žuvies padažas: 100 ml
- Ciberžolė 1 arbat. š. nubrauktas
- Kalendros 1 arbat. š. nubrauktas arbat. š. maltos
- Karis 1 arbat. š. nubrauktas arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis maltų
- Kokosų pienas 200 ml
Kaip gaminti
- Vištienos šlauneles švelniai pamuškite, kad į mėsą geriau įsigertų marinatas.
- Tuomet dubenyje sumaišykite visus marinatui reikalingus ingredientus, išskyrus kokosų pieną.
- Šlauneles sudėkite į krepšelį, užpilkite marinatu ir užriškite. Tai padarę, gerai pamasažuokite, įtrinkite prieskonius į mėsą.
- Krepšelį atriškite, supilkite kokosų pieną ir vėl užriškite. Gerai įtrinkite.
- Laikyti 4 val. arba per naktį. Kepti tinka tiek orkaitėje, tiek ant grilio. Kepkite apie 40 min. 160 °C karštyje.
Receptą atsiuntė Evelina M., Marijampolė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Konkursai: Konkursas „Sultinga vištiena“
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita