Ingredientai
- Vištienos krūtinėlė 600 g be kaulų, supjaustytos 2–3 cm pločio juostelėmis
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Miltai 50 g
- Džiūvėsiai 80 g maltų; geriausia būtų panko
- Sezamo sėklos 85 g jei turite, maždaug trečdalį dėkite juodųjų
- Kalendros sėklos 1,5 arbat. š.
- Saulėgrąžos 40 g
- Ciberžolė 1 arbat. š.
- Kajeno pipirai 1 žiupsnelis
- Saulėgrąžų aliejus 100 ml kepimui
- Druska 1 arbat. š.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis arba pagal skonį
- Citrinos 1 vnt. supjaustyta ketvirčiais
Kaip gaminti
1. Ant lygaus paviršiaus patieskite gabalą tvirto kepimo popieriaus, sudėkite vištienos juosteles, uždenkite dar vienu popieriaus gabalu ir pakočiokite kočėlu. Vištienos storis turėtų būti apie 1 cm.
2. Imkite nedidelį, račiau platoką dubenį ir suberkite į jį miltus, 1/4 šaukštelio druskos ir šiek tiek pipirų.
3. Į antrą dubenį įmuškite kiaušinius ir lengvai paplakite.
4. Trečiame dubenyje sumaišykite džiūvėsėlius, visas sėklas ir 3/4 šaukštelio druskos.
5. Kiekvieną vištienos gabaliuką pirmiausia merkite į miltus, nupurtykite perteklių, tada pamirkykite kiaušinių plakinyje ir, galiausiai, gerai apvoliokite džiūvėsėlių-sėklų mišinyje.
6. Keptuvėje aukštesniais kraštais ant vidutinės kaitros įkaitinkite aliejų, jo sluoksnis turi būti bent 5 mm. Dėkite vištienos gabalėlius ir kepkite po 5–6 min. iš kiekvienos pusės, kol vištiena bus visiškai iškepusi, o sėklų apvalkalas gražiai paskrudęs. Taip iškepkite visą vištieną.
7. Iškepusius gabalėlius dėkite ant popieriniu rankšluosčiu išklotos lėkštės, kad sugertų riebalų likutį.
8. Tiekite su lengvomis salotomis, jei norite – ryžiais, šalia dėkite ir po citrinos ketvirtį.