Ingredientai
- Vištienos krūtinėlė 2 vnt. po 300 g kiekviena
- Krienai 1,5 valg. š. japoniškos krienų pastos wasabi; 1 šaukštas vištienai ir 0,5 majonezui
- Česnakai 2 skiltelės susmulkintos
- Sezamų aliejus 1,3 valg. š. 1 šaukštas vištienai ir 0,3 majonezui
- Kiaušiniai 2 vnt. lengvai suplakti
- Džiūvėsiai 2 st. idealu, jei tai bus panko (japoniški džiūvėsėliai)
- Druska 1 žiupsnelis arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis arba pagal skonį
- Aliejus 4 valg. š. arba kiek prireiks; kepimui
- Majonezas 0,3 st. wasabi majonezui
Kaip gaminti
Wasabi patarčiau pagardinti ir majonezą, su kuriuo toks šnicelis taps dar skanesnis. Šis kepsnys tikrai patiks ne tik vaikams, bet ir suaugusiesiems, nes juk visi kartais mėgstame pasmaližiauti patiekalais, kurių greičiausiai nėra dietų sąrašuose.
1. Vištienos krūtinėles perpjaukite išilgai, padalindami jas į dvi dalis. Mėsos plaktuku švelniai suplokite krūtinėles (galite tą daryt mėsą padėję tarp dviejų celofano arba maistinės plėvelės gabalėlių), kol mėsa bus vienodo, maždaug 1 cm, storio.
2. Dubenėlyje sumaišykite wasabi, česnakus ir sezamų aliejų, ir šiuo mišiniu ištepkite krūtinėles iš abiejų pusių.
3. Suklokite kepsnius vieną ant kito ir palikite pasimarinuoti bent 10 minučių (arba kelias valandas šaldytuve).
4. Į vieną dubenėlį supilkite suplaktus kiaušinius, į kitą suberkite panko bei druską ir pipirus. Pavilgykite kepsnius kiaušinio plakinyje iš abiejų pusių, tada įspauskite į panko džiūvėsius, kiekvieną pusę įspausdami, kad kuo daugiau džiūvėsių priliptų.
5. Didelėje gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų (jo turėtų būti apie 3 cm), ir dėkite kepsnius. Kepkite iš abiejų pusių maždaug po 3–4 minutes, kol paniruotė taps auksinė, traški, o mėsa iškepusi ir sultinga.
6. Išėmę iš keptuvės nusausinkite riebalus popieriniais rankšluosčiais. Patiekite su virtais ryžiais, žalumynais (baziliko lapeliais, svogūno laiškais), pašlakstykite kecap manis (saldžiu sojų padažu) ir wasabi majonezu (kurį pagaminsite sumaišę visus išvardintus ingredientus).