Ingredientai
- Vištos sparneliai 800 g
- Ryžiai 250 g trumpagrūdžių
- Alus 1 st.
- Citrinos 2 vnt.
- Rozmarinai 2 vnt. šakelės šviežio
- Česnakai 2 skiltelės nuluptos
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Vištienos prieskoniai 0,5 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Kepimo popieriumi išklotoje skardoje išdėlioti nuplautus ir nusausintus vištienos sparnelius, apibarstyti vištienos prieskoniais, pipirais ir druska, pašlakstyti alyvuogių aliejumi. Tada apibarstyti vienos rozmarino šakelės lapeliais, riekelėmis pjaustyta česnako skiltele ir apšlakstyti vienos išspaustos citrinos sultimis. Kitą citriną supjaustyti plonais pusžiedžiais ir išdėlioti tarp sparnelių.
2. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 40 minučių (jei turite garinę orkaitę, nustatyti 75% karšto oro ir 25% garų režimą, o paprastoje orkaitėje ant dugno pastatyti keramikinį indelį su vandeniu).
3. Pasūdytame vandenyje išvirti ryžius.
4. Keptuvėje įkaitinti aliejų, suberti riekelėmis pjaustytą antrą česnako skiltelę ir antros rozmarino šakelės lapelius. Pamaišyti ir pakepti 1 minutę. Tada supilti alų ir virti, kol skystis išgaruos ir pasidarys tirštas padažas. Suversti ryžius į keptuvę su padažu ir gerai išmaišyti.
5. Patiekti ryžius kartu su iškepusiais vištienos sparneliais.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums
- Noriu patiekalo: Troškiniai