Ingredientai
- Malta vištiena (kukuliams) 400 g
- Kiaušiniai 1 vnt. kukuliams
- Džiūvėsiai 2 valg. š. kukuliams
- Vištienos prieskoniai 1 arbat. š. pagal skonį kukuliams
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį kukuliams ir sriubai
- Aliejus 50 ml kukuliams kepti
- Vištienos sultinys 1 l sriubai
- Morkos 2 vnt. nedidelės; sriubai
- Bulvės 2 vnt. sriubai
- Svogūnai 1 vnt. sriubai
- Salierai 1 vnt. gabalėlis sriubai
- Krapai 20 g ryšulėlis sriubai
- Petražolės 20 g ryšulėlis sriubai
- Sviestas 1 valg. š. sriubai
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį sriubai
Kaip gaminti
1. Į maltą vištieną įmuškite kiaušinį, pasūdykite, pagardinkite prieskoniais, gerai išmaišykite. Drėgnais delnais suformuokite nedidelius kukulius, apvoliokite džiūvėsėliuose ir iš visų pusių apkepkite įkaitintame aliejuje. Sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nusivarvėtų.
2. Nulupkite ir susmulkinkite svogūną. Morkas ir saliero stiebą supjaustykite griežinėliais, bulves – šiaudeliais.
3. Į puodą įdėkite šaukštą sviesto, kai riebalai nustos putoti, suberkite svogūnus ir vis pamaišydama kepkite, kol gabalėliai įgaus geltoną atspalvį. Sudėkite morkų ir salierų griežinėlius, dar šiek tiek pakepkite. Supilkite sultinį, užvirinkite, sudėkite bulves. Virkite, kol daržovės suminkštės. Baigdama virti sudėkite į sriubą vištienos kukulius. Jei reikia, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir kapotais žalumynais.
Plačiau skaitykite: Vakarienei – šilta sriuba!
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita