Ingredientai
- Vištiena 1,5 kg su kaulais
- Vanduo 2,5 l
- Citrinžolė 2 vnt. stiebeliai
- Šafranas 0,25 arbat. š.
- Juodieji pipirai 0,5 arbat. š. žirnelių
- Kalendros sėklos 1,5 arbat. š.
- Kuminai 2 arbat. š. sėklų
- Šalotinis svogūnas 5 vnt.
- Česnakai 3 skiltelės
- Imbieras 2 valg. š. tarkuoto
- Aliejus 3 valg. š. žemės riešutų
- Makaronai 120 g plonų
- Citrinos sultys 1 valg. š. žaliosios
- Kalendros 1 sauja lapelių
- Kiaušiniai 3 vnt. kietai virti
- Sezamų aliejus 1 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis arba pagal skonį
Kaip gaminti
1. Vištieną ir citrinžoles nuplaukite, sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir pasūdykite. Vandeniui užvirus puodą uždenkite ir virkite 45–50 min. ant nesmarkios ugnies. Tada vištieną išgriebkite į lėkštę, o citrinžoles išmeskite. Į sultinį sumeskite šafranus.
2. Juoduosius pipirus, kalendrų sėklas, kuminus sugrūskite. Svogūnus ir česnakus nulupkite. Kartu su imbierais elektriniu trintuvu sutrinkite iki tyrės, sumaišykite su sugrūstais prieskoniais ir sudėkite į keptuvę su įkaitintu žemės riešutų aliejumi. Pamaišydami kepkite ant vidutinės kaitros maždaug 5 minutes.
3. Šį mišinį ir nuo kaulų atskirtą, pasmulkintą vištieną be odelių sudėkite į sultinį. Užvirinkite ir virkite maždaug 10 minučių. Suberkite makaronus ir dar pavirkite 4–5 minutes. Pagardinkite žaliųjų citrinų sultimis ir paragaukite – jei norisi, dar pasūdykite.
4. Į dubenėlius išdalinkite makaronus ir vištieną iš sriubos, įdėkite po kiaušinio puselę, užpilkite sultinio, pagardinkite kalendrų lapeliais ir keliais lašais sezamų aliejaus. Patiekite su žaliosios citrinos skiltele.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Sriubos