Ingredientai
- Vištiena 500 g
- Špinatai 200 g
- Svogūnai 1 vnt. nedidelis
- Pomidorų padažas 2 valg. š.
- Sviestas 1 valg. š.
- Sūris 125 g smulkiai tarkuoto kieto brandinto sūrio
- Pievagrybiai 100 g
- Provanso žolelių prieskoniai 1 arbat. š.
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Plonai išmuškite vištieną, pabarstykite druska, pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis. Palikite pasimarinuoti.
2. Špinatų lapus nuplaukite, nuvarvinkite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
3. Susmulkinkite pievagrybius. Svogūną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite keptuvėje įkaitintame svieste, baigiant kepti įmaišykite pievagrybius, sukrėskite pomidorų padažą. Nukelkite nuo ugnies ir palikite šiek tiek atvėsti, įmaišykite tarkuotą sūrį.
4. Ant išmuštos vištienos dėkite špinatų lapų, užkrėskite paruošto įdaro, susukite suktinuką ir persmeikite mediniu pagaliuku. Susukite suktinukus į foliją, sudėkite į skardą ir kepkite 180–200°C temperatūros orkaitėje apie 40 min. Tiekite su virtais ryžiais ir šviežių daržovių salotomis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita