Ingredientai
- Vištiena 600 g filė
- Sūris 80 g brandinto
- Špinatai 1 sauja lapelių
- Prieskoniniai žalumynai 2 valg. š. įvairių kapotų - petražolių, krapų, bazilikų
- Varškės sūris 100 g
- Sviestas 50 g
- Pistacijos 2 valg. š.
- Citrinos 1 vnt. pusės sulčių ir žievelių
- Aliejus 2 valg. š.
- Medus 1 valg. š.
- Pipirai 1 žiupsnelis rožinių
Kaip gaminti
- Pirmiausia paruoškite užpilą vištienai: alyvuogių aliejų sumaišykite su tarkuotu sūriu, kapotomis pistacijomis, nutarkuota citrinos žievele ir sultimis bei medumi.
- Vištieną gerai nuplaukite po vėsiu tekančiu vandeniu, nusausinkite, padalykite į kelias dalis, pamuškite ir įtrinkite marinatu. Palikite bent valandą pastovėti kambario temperatūroje.
- Gerai nuplautus ir perrinktus špinatus pakepinkite svieste, sumaišykite su tarkuotu sūriu, žalumynais, viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite rožiniais pipirais.
- Vištienos gabaliukus aptepkite paruošta mase, susukite ir supjaustykite. Iškepkite keptuvėje virš garų.
- Tiekite papuošusi šviežiais salotų lapeliais.
Pagaminsite per 50 min. (neskaičiuojant vištienos marinavimo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita