Ingredientai
- Vištienos krūtinėlė 2 vnt. didžiosios
- Rūkyta šoninė: 300 g
- Bulvės 4 vnt.
- Morkos 2 vnt.
- Grietinėlė 200 g
- Sviestas 100 g
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Miltai 3 valg. š.
- Svogūnai 1 vnt. šalotinis
- Česnakai 1 skiltelės
- Daržovių sultinys 1 st. 0,5
- Vynas 1 vnt. baltas - šlakelis
- Rozmarinai 1 žiupsnelis šviežio
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Šafranas 1 žiupsnelis
- Ciberžolė 1 žiupsnelis
- Druska 1 žiupsnelis
- Petražolės 1 vnt. šviežių - žiupsnelis
Kaip gaminti
- Krūtinėles pjaukite per pusę, bet ne iki galo, kad išeitų „paklodė“.
- Jas padaužykite, apibarstykite truputį druska, juodaisiais pipirais, šviežia petražole.
- Kol ruošiate vištieną, į puodą su pasūdytu vandeniu įmeskite supjaustytas morkas ir bulvytes su lupena.
- Daržoves apvirkite, o ne išvirkite, nes kepsite dar kartu su vištiena orkaitėje.
- Supjaustykite smulkiai šalotinį svogūną, česnaką, rūkytą šoninę. Viską pakepinkite keptuvėje.
- Šį įdarą dėkite ant išmuštos krūtinėlės ir susukite. Suktinuką pamirkykite plaktame kiaušinyje ir pavoliokite miltuose.
- Kiek pakepinkite iš visų pusių keptuvėje su sviestu.
- Nusausinkite apvirusias daržoves. Dėkite jas į sviestu išteptą skardą, taip pat dėkite ir vištienos suktinukus. Paprieskonuokite dar, užmeskite šviežio rozmarino.
- Šaukite į 180 laipsnių orkaitę keliolikai minučių. Kol orkaitėje „verda gyvenimas“, ruoškite padažą.
- Į keptuvę dėkite gabalėlį sviesto ir pakepinkite skiltelę česnako, pusę svogūno, šviežio rozmarino.
- Pilkite šlakelį baltojo vyno. Pakaitinkite, kol didžioji dalis vyno išgaruos, pilkite truputį daržovių sultinio, dar pakaitinkite.
- Pilkite pusę stiklinės grietinėlės, dėkite ciberžolės, šafrano.
- Kiek pakaitinkite, kol sutirštės. Ištraukite vištienos suktinukus ir juos pavoliokite keptuvėje esančiame padaže.
- Dėkite į lėkštę apkeptas daržoves, perpjaukite suktinuką ir dėkite ant viršaus, pabarstykite kapota šviežia petražole.
- Dekoracijai tiks šviežias bazilikas ir vyšninis pomidoriukas.
Receptą atsiuntė Gina K.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Konkursai: Konkursas „Mano gardus ruduo“
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vaikų šventė, Vakarėlis, Velykos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita