Ingredientai
- Vištiena 1 vnt. filė
- Fetos sūris 200 g
- Džiovinti pomidorai 10 vnt. aliejuje
- Česnakai 2 skiltelės 1 - mėsai ir 1 - padažui
- Žemės riešutai 1 sauja pakepintų
- Druska 2 žiupsnelis mėsai ir padažui
- Juodieji pipirai 2 žiupsnelis šviežiai maltų - mėsai ir padažui
- Muskatas 2 žiupsnelis mėsai ir padažui
- Provanso žolelių prieskoniai 1 žiupsnelis
- Sviestas 70 g padažui
- Miltai 2 valg. š. padažui
- Pienas 250 ml
- Daržovių sultinys 400 ml padažui
- Parmezano sūris 60 g tarkuoto - padažui
- Grietinėlė 100 g 30 proc. riebumo - padažui
- Čiobreliai 1 žiupsnelis džiovinto - padažui
Kaip gaminti
- Vištieną įpjaukite ir išmuškite, kad išeitų kuo plonesni gabalėliai, iš abiejų pusių pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais pipirais.
- Ruoškite įdarą: pomidorus ir česnakus susmulkinkite, sumaišykite su feta ir susmulkintais riešutais (recepto autorė susmulkina ~2/3 riešutų, o kitus palieka stambesnius, kad jie šiek tiek išsiskirtų).
- Įdarą pagardinkite druska (tik nepersistenkit! feta ir taip gana sūri), pipirais, muskatu ir žolelėmis.
- Jei įdaras sunkiai maišosi, galite įpilti šlakelį aliejaus iš pomidorų.
- Vištieną įdarykite gautu įdaru, susukite ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje 15–17 min., kol bus iškepusi.
- Ruoškite padažą: Sviestą išlydykite, sumaišykite su miltais ir šiek tiek pakepinkite. Maišydami supilkite pieną ir sultinį.
- Į padažą įdėkite skiltelę česnako ir po 2 minučių išimkite. Padažą pavirkite dar ~10 min. ant nedidelės ugnies.
- Į padžą sudėkite sūrį, pagardinkite prieskoniais.
- Vištieną tiekite su padažu, keliomis šakelėmis šviežio čiobrelio ir kepintais žemės riešutais.
Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis „Virtuvės užrašai“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita