Ingredientai
- Vištiena 3 vnt. filė
- Maskarponės sūris 15 g 1 valg. š.
- Ananasai 15 g 1 valg. š. konservuoti
- Mėtos 1 valg. š. kapotos
- Česnakai 1 skiltelės
- Vynas 200 ml raudonas - „Marsala Ambra Sweet“
- Grietinėlė 100 ml
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Provanso žolelių prieskoniai 1 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Pasigaminkite suktinukų įdarą. Į atskirą indelį sudėkite maskarponę, susmulkintus ananasus, mėtas, sutraiškytą česnako skiltelę. Viską išsukite iki vientisos masės.
2. Išmuškite vištieną, bet ne per plonai, kad vėliau vyniojami suktinukai neplyštų.
3. Į paruoštą mėsą, arčiau centro, įdėkite maždaug po 1 arbat. š. įdaro. Kiek įmanoma glaudžiau suvyniokite ir sutvirtinkite dantų krapštukais.
4. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite suktinukus. Pabarstykite juos druska, juodaisiais pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis. Kiekvieną mėsos pusę kepkite po 5–6 minutes.
5. Kai suktinukai gražiai apskrus, supilkite vyną (jeigu parduotuvėje neaptiktumėte sicilietiško vyno, naudokite portveiną arba maderą – rezultatas bus panašus). Kai vyno sumažės perpus, supilkite grietinėlę. Dar porą minučių patroškinkite. Paragaukite, nes gali tekti papildomai įberti žiupsnelį druskos.
6. Paruoštus suktinukus, prieš dėdamos į lėkštę, perpjaukite. Garnyrui galite patiekti virtų ryžių ir vaisių salotų.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Rengiu šventę: Velykos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita