Ingredientai
- Vištienos krūtinėlė 1 vnt.
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š.
- Medus 1 arbat. š.
- Actas 1 arbat. š. ryžių
- Sojų padažas 1 valg. š.
- Česnakai 2 skiltelės
- Prieskoniai 1 žiupsnelis šafrano
- Rozmarinai 1 žiupsnelis džiovintų
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Spanguolės 1 st. sauja džiovintų
- Špinatai 2 sauja šaldyti, bet tinka ir švieži
Kaip gaminti
- Vištiena pamuškite, kad taptų panaši į plonus kepsnelius. Visus likusius ingredientus sumaišykite, ir gautu marinatu užpilkite mėsą, palikite marinuotis (galite per naktį).
- Špinatus trumpai pakaitinkite verdančiame pasūdytame vandenyje (~2min.), gerai nuvarvinkite. Ant kiekvieno kepsnelio dėkite špinatų ir džiovintų spanguolių, susukite į suktinuką ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje ~20 min.
- Prie šių suktinukų labai tinka balzaminio acto padažas:
- 100ml balzaminio acto sumaišykite su 100g cukraus ir viską pavirkite kol padažas ims tirštėti.
Skanaus!
Receptą atsiuntė Laura Kanevičiūtė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Konkursai: Šventinis patiekalas, kuriuo didžiuojasi mūsų šeima
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Rengiu šventę: Kalėdos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita