Ingredientai
- Vištiena 1 vnt. 1 - filė arba kiaulienos faršo
- Ryžiai 70 g "Basmati" svoris nevirtų
- Svogūnai 1 vnt.
- Morkos 1 vnt.
- Majonezas 5 valg. š. 2 - mėsai ir 3 - padažui
- Vištienos prieskoniai 1 arbat. š. žiupsnelis arba mėsos prieskonių
- Česnakai 1 skiltelės
- Druska 2 žiupsnelis mėsai ir padažui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis maltų
- Vanduo 1 st. 0,7 - padažui
- Pomidorų padažas 5 valg. š. padažui
- Grietinė 3 valg. š. padažui
- Miltai 1 valg. š. padažui
- Krapai 3 g žiupsnelis šviežių - padažui
- Prieskoniai: (mėgstamų - padažui) 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
- Ryžius išvirkite, tačiau nepervirkite. Smulkiai supjaustytus svogūnus pakepinkite. Morką sutarkuokite smulkia tarka ir apkepinkite kartu su svogūnais. Kepant morkas ir svogūnus juos galima paskaninti prieskoniais.
- Krūtinėlę sumalkite. Faršą sumaišykite su ryžiais, morkomis, svogūnais, majonezu, įberkite druskos, prieskonių. Suformuokite nedidelius kukulius ir dėkite juos į kepimo formą.
- Sumaišykite padažo ingredientus ir užpilkite kukulius. Uždenkite viską folija ir kepkite orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje apie 40 min. Kepimo pabaigoje foliją nuimkite ir dar apie 5-10 min. pakepkite, kad gražiai apskrustų. Jei padažas neapsemia teftelių, kepdami karts nuo karto apipilkite jų viršų padažu. Skanaus!
Receptas iš tinklaraščio „remember every moment“
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis „remember every moment“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita