Ingredientai
- Vištiena 500 g mėsos be kaulų, bet ne filė
- Viščiukas: (filė) 1 vnt.
- Cukinijos 250 g
- Salierai 1 vnt. koto
- Česnakai 3 skiltelės 3 - 4
- Sviestas 20 g 20 - 30
- Petražolės 4 vnt. 4 - 5 šakelės
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Džiovinti pomidorai 8 vnt. saulėje džiovintų 8 - 9 pusėlės
- Sūris 100 g tarkuoto puskiečio
- Provanso žolelių prieskoniai 1 valg. š.
- Garstyčios 1 valg. š. neaštrių
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Aliejus 1 valg. š.
- Paprikos 2 g maltos raudonos
Kaip gaminti
- Viščiuko filė supjaustykite kubeliais, o kitą mėsą sumalkite.
- Svogūną, česnako skilteles ir saliero kotą supjaustykite ir patroškinkite svieste ant labai mažos ugnies.
- Cukiniją nulupkite ir sutarkuokite vidutinio stambumo trintuve.
- Troškintas daržoves, cukiniją ir petražoles sumalkite mėsmale arba sutrinkite smulkintuvu.
- Saulėje džiovintus pomidorus supjaustykite kubeliais.
- Gautą vienalytę masę suverskite į mėsą, suberkite likusius produktus ir gerai išmaišykite.
- Faršą dėkite į aliejumi pateptą 20 cm ilgio kekso formą.
- Viršų patepkite aliejumi ir pabarstykite raudonąja paprika.
- Kepkite 180 0C orkaitėje maždaug 50–60 minučių.
- Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant kepimo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita