Ingredientai
- Svogūnai 6 vnt. šalotiniai svogūnėliai
- Česnakai 4 skiltelės
- Kiauliena 50 g 5 juostelės plonai pjaustytos kiaulienos šoninės
- Pomidorai 200 g vyšniniai
- Bulvės 800 g
- Vištiena 1 kg 1 kaimiškas viščiukas (apie 1,2 kg)
- Alyvuogių aliejus 6 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Alyvuogės 100 g juodosios be kauliukų
- Čiobreliai 8 vnt. 6–8 šakelės šviežių
- Laurų lapai 2 vnt.
- Vištienos sultinys 200 ml
Kaip gaminti
1.Šalotinius svogūnus ir česnako skilteles nulupkite, svogūnus supjaustykite kubeliais, česnakų skilteles išspauskite. Šoninę supjaustykite pailgais gabaliukais.
2.Pomidorus nuplaukite, perpjaukite per pusę. Bulves nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite skiltelėmis. Viščiuką nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite gabalais, pabarstykite druska ir maltais pipirais.
3.Keptuvėje įkaitinkite aliejų, apkepkite paukščio dalis iš visų pusių ir sudėkite į ugniai atsparų kepimo indą (maždaug 25 x 30 centimetrų dydžio). Toje pat keptuvėje su kepimo riebalais trumpai apkepkite išspaustą česnaką, svogūnus, šoninę, alyvuoges, pomidorus, 3–4 šakeles čiobrelių, laurų lapelius ir bulvių skilteles. Pabarstykite druska, pipirais ir paskleiskite ant paukštienos.
4.Užpilkite vištienos sultiniu, pašaukite į 200 laipsnių orkaitę ir kepkite 40 minučių. Prieš tiekdami pabarstykite kapotais čiobreliais.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita