Ingredientai
- Vištienos krūtinėlė 500 g
- Alyvuogių aliejus 150 ml
- Pistacijos 100 g gliaudytos
- Jogurtas 150 ml natūralus
- Vištienos sultinys 150 ml
- Krevetės 450 g virtos
- Ryžiai 450 g ilgagrūdžiai
- Ciberžolė 2 arbat. š.
- Svogūnai 2 vnt.
- Česnakai 4 skiltelės
- Citrinos 1 vnt. 2 šaukšteliai sulčių
- Medus 3 arbat. š.
- Imbieras 1 vnt. nedidelis gabalėlis šaknies
- Aitrioji paprika 1 žiupsnelis
- Karis 3 g 0,5 šaukštelio
- Kuminai 3 g 0,5 šaukštelio malti
- Bazilikai 4 valg. š. didelė sauja šviežių lapelių
- Kalendros 3 valg. š. šviežios
Kaip gaminti
1.Vištų krūtinėles supjaustykite nedideliais gabalėliais. Dubenėlyje išplakite alyvuogių aliejų ir ciberžoles. Marinatą užpilkite ant vištienos, išmaišykite ir palikite pusvalandžiui pastovėti.
2.Svogūnus nulupkite, supjaustykite pusžiedžiais ir truputį pakepinkite troškintuve įkaitintame aliejuje. Sudėkite trintą česnaką, šiaudeliais pjaustytą imbiero šaknį, vištienos gabalėlius, įberkite aitriosios paprikos, kario ir maltų kuminų.
3.Įpilkite 1,7 litro verdančio vandens, suberkite ryžius, išmaišykite ir ant silpnos ugnies virkite 20 minučių, kol vanduo išgaruos. Sudėkite pistacijas, supilkite jogurtą ir dar pavirkite apie 10 minučių. Troškintuvą nuimkite nuo ugnies. Dubenėlyje išsukite medų su citrinų sultimis ir alyvuogių aliejumi.
4.Sudėkite krevetes ir išmaišykite. Sudėkite į puodą su ryžiais ir išmaišykite. Troškinį tiekite pabarstytą bazilikų lapeliais ir smulkintomis kalendromis.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vaikams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita