Ingredientai
- Vištienos krūtinėlė 500 g
- Jogurtas 1 puodelis indelis natūralaus
- Karis 3 arbat. š. 2,5
- Imbieras 1 vnt. gabalėlis šaknies
- Česnakai 4 skiltelės
- Aitrioji paprika 1 vnt. pagal skonį
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį
Kaip gaminti
- Vištieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite gabalėliais ir sumeskite į dubenį.
- Česnakus nulupkite, susmulkinkite. Imbierą nulupkite, sutarkuokite smulkia trintuve.
- Jogurto indelį iškratykite į dubenėlį ir sumaišykite su smulkintais česnakais, tarkuotais imbierais, kariu ir aitriosios paprikos milteliais. Pasūdykite, pagardinkite šviežiai tarkuotais juodaisiais pipirais.
- Marinatą užpilkite ant vištienos ir gerai išmaišykite. Indą uždenkite ir bent parą marinuokite.
- Marinuotus vištienos gabalėlius suverkite ant iešmelių. Jei naudosite medinius, nepamirškite jų pamirkyti vandenyje.
- Kepkite įkaitintoje kepsninėje apie 10–12 min. Valgykite su keptomis bulvėmis ir vaisiniu jogurto padažu. Jį paruošite 3 skilteles česnako sumaišiusi su 300 g natūralaus jogurto ir šaukšteliu apelsinų džemo.
Pagaminsite per 20 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita