Ingredientai
- Vištienos krūtinėlė 2 vnt.
- Špinatai 1 sauja
- Sviestas 2 valg. š. lydyto
- Džiovinti pomidorai 5 vnt.
- Kietasis sūris 2 arbat. š. tarkuoto
- Šparaginės pupelės 1 sauja
- Brokoliniai kopūstai 0,5 vnt. nedidelio
Kaip gaminti
1. Vištos krūtinėlės didžiąją filė įpjaukite taip, kad gautųsi kišenė. Įtrinkite krūtinėlę druska.
2. Špinatus trumpai apkepkite su lydytu sviestu. Įmaišykite į špinatus smulkintus saulėje džiovintus pomidorus ir sūrį. Pagardinkite įdarą, jei reikia, druska.
3. Įdarykite įdaru krūtinėles dviejose vietose: didžiosios filės įpjautą kišenę ir kišenėlę tarp didžiosios ir mažosios filė. Dėkite krūtinėles į keptuvėje įkaitintą sviestą ir kepkite kol gražiai apskrus, apverskite – kepkite kol ir kita pusė gražiai apskrus. Apkeptas krūtinėles sudėkite į kepimo formelę, uždenkite folija ir kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 10 minučių.
4. Brokolį išskirstykite žiedynais. Dėkite žiedynus į verdantį sūdytą vandenį, nuo užvirimo pavirkite 10 sekundžių, nukoškite ir perplaukite šaltu vandeniu.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vaikams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepsniai