Ingredientai
- Topinambai 1 kg nuvalytų ir supjaustytų išilgai. Jei didesni, tai pjaukite į keturias dalis
- Citrinos sultys 6 valg. š.
- Vištiena 8 vnt. šlaunelės
- Svogūnai 12 vnt. šalotinių, supjaustytų išilgai
- Česnakai 12 skiltelės stambiai sukapotų
- Šafranas 1 žiupsnelis
- Citrinos 0,5 vnt. supjaustytos riekelėmis
- Alyvuogių aliejus 50 ml
- Vanduo 150 ml šalto
- Rožiniai pipirai 1,5 arbat. š. maltų
- Čiobreliai 5 vnt. šviežių šakelių
- Peletrūnas 1 valg. š. džiovinto
- Druska 2 valg. š.
- Juodieji pipirai 0,5 valg. š.
Kaip gaminti
1. Topinambus sudėkite į puodą su vandeniu, įpilkite citrinos sulčių ir užvirkite. Virkite apie 10 min. Daržovės neturi būti visiškai išvirusios. Nupilkite vandenį ir palikite atvėsti.
2. Į dubenį sudėkite visus produktus (kartu su topinambais). Gerai permaišykite ir palikite „pasimarinuoti“. Geriausia per naktį, bet jei spaudžia laikas, užtenka ir kelių valandų.
3. Viską sudėkite į kepimo indą, kepkite 200°C temperatūroje 30 min., tuomet uždenkite folija ir dar pakepkite 15 min.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepsniai