Ingredientai
- Daržovių sultinys 300 ml
- Pievagrybiai 200 g
- Vynas 200 ml baltas
- Vištiena 4 vnt. vištų blauzdelės
- Alyvuogių aliejus 4 valg. š.
- Česnakai 5 skiltelės
- Aitrioji paprika 1 vnt.
- Čiobreliai 5 vnt. 4–5 šakelės šviežių
- Paprikos 1 vnt.
- Bulvės 6 vnt.
- Cukinijos 1 vnt.
- Svogūnai 2 vnt.
- Morkos 2 vnt.
- Citrinos 1 vnt. 1 šaukštelis tarkuotų žievelių
- Laurų lapai 3 vnt.
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Česnako skilteles nulupkite ir sutrinkite. Čiobrelių šakeles smulkiai sukapokite. Aitriąją papriką supjaustykite žiedais, išimkite sėklas.
2. Dubenėlyje išplakite baltąjį vyną ir aliejų, sukrėskite česnaką, tarkuotas citrinų žieveles, sudėkite aitriąją papriką, čiobrelius, laurų lapelius, pasūdykite ir paskaninkite pipirais. Marinatu užpilkite vištų blauzdeles ir palikite pusvalandžiui.
3. Bulves nuskuskite ir supjaustykite dideliais kubeliais. Cukinijas supjaustykite pusžiedžiais, papriką – šiaudeliais. Morkas nuskuskite, supjaustykite plonomis riekelėmis. Pievagrybius nuplaukite, perpjaukite į keturias dalis. Troškintuve įkaitinkite aliejų. Sudėkite vištų blauzdeles ir iš abiejų pusių apkepkite. Sudėkite į lėkštę ir uždenkite folija, kad neatvėstų.
4. Tame pačiame troškintuve 5 minutes pakepinkite bulves, papriką ir pievagrybius. Sudėkite vištų blauzdeles, cukinijas, supilkite karštą daržovių sultinį, likusį marinatą, troškintuvą uždenkite ir ant silpnos ugnies troškinkite 25–30 minučių.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita