Ingredientai
- Salotos 200 g ledkalnio salotų gūžė
- Vištų kepenėlės 200 g
- Mandarinai 6 vnt. 6 arba 7
- Sezamo sėklos 50 g
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis maltų
- Druska 1 žiupsnelis
- Sviestas 2 valg. š.
- Alyvuogių aliejus 100 ml padažui
- Citrinos 1 vnt. 2 valg. š. sulčių - padažui
- Medus 1 valg. š. skysto - padažui
- Česnakai 1 skiltelės padažui
Kaip gaminti
1. Salotas nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir suplėšykite. Sudėkite į dubenį. Nuluptus mandarinus išskirstykite skiltelėmis ir suberkite ant salotų. Sausoje keptuvėje maišydama paskrudinkite sezamus. Išgriebusi palikite atvėsti.
2. Nuo nuplautų ir nusausintų kepenėlių nupjaustykite plėves. Apibarstykite maltais pipirais, druska, išmaišykite ir iškepkite svieste (iš abiejų pusių kepkite maždaug po 3 min.). Kai atvės, sudėkite ant salotų.
3. Paruoškite padažą: aliejų gerai išsukite su citrinos sultimis, skystu medumi ir trintais česnakais. Pagal skonį pasūdykite. Apliekite salotas.
4. Tiekite apibarsčiusi skrudintais sezamais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita