Ingredientai
- Vištų kepenėlės 600 g
- Sviestas 100 g
- Brendis 3 arbat. š.
- Svogūnai 1 vnt.
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. maltų, pagal skonį
Kaip gaminti
1. Svogūnus susmulkinkite, pakepinkite keptuvėje išlydytame svieste, sudėkite kepenėles ir dar truputį pakepkite.
2. Vos tik pasikeis kepenėlių spalva, supilkite brendį (atsargiai, kad neužsidegtų!), pasūdykite, pagardinkite pipirais ir toliau kaitinkite, bet jokiu būdu neperkepkite – kepenėlės turi būti jau be kraujo, bet dar minkštos.
3. Šiek tiek praaušusią masę sutrinkite elektriniu smulkintuvu. Kiek trinti, priklauso nuo namiškių skonio. Kai kam patinka grūdėtas paštetas, su kepenėlių gabaliukais, o kiti mėgsta vienalytę, lengvai tepamą masę.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Virtuvės paslaptys“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pusryčiams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita