Ingredientai
- Vištienos krūtinėlė 4 g
- Alyvuogių aliejus 1 arbat. š.
- Sezamų aliejus 1 arbat. š.
- Sezamo sėklos 1 arbat. š. kepintos
- Sultys 150 ml apelsinų - šviežiai spaustos/ marinatui
- Medus 50 g marinatui
- Imbieras 1 arbat. š. traiškytas - marinatui
- Česnakai 5 g 1 arbat. š. traiškyto - marinatui
- Apelsinai 1 vnt. 1 arbat. š. tarkuotų žievelių - marinatui
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį - marinatui
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. pagal skonį - marinatui
Kaip gaminti
- Dubenyje sumaišykite visus marinatui skirtus produktus. Į marinatą sudėkite vištienos filė, išmaišykite, dubenį uždenkite ir 10 minučių laikykite šaldytuve.
- Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų. Iš dubens išimkite vištienos filė, gerai nuvarvinkite (marinato neišpilkite), dėkite į keptuvę ir ant nedidelės ugnies kepkite po 3 minutes iš abiejų pusių – kol švelniai paruduos. Į keptuvę supilkite likusį marinatą ir dažnai vartydami kepkite dar 4–5 minutes.
- Iškepusią vištieną išimkite iš keptuvės ir supjaustykite griežinėliais. Į keptuvėje likusį padažą įpilkite sezamų aliejaus, gerai išmaišykite ir užpilkite ant vištienos. Apibarstykite kepintais sezamais.
Knyga „30 minučių virtuvėje“ |
Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt, Profesionalių kulinarų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita