Ingredientai
- Vištienos krūtinėlė 2 vnt. po 175 g
- Ryžiai 175 g basmati
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š. šlakelis
- Laiškiniai svogūnai 1 vnt. aptepui
- Aitrioji paprika 1 vnt. aptepui
- Česnakai 1 skiltelės aptepui
- Mėtos 25 g lapeliai - aptepui
- Petražolės 25 g lapeliai - aptepui
- Kokosų drožlės 1 valg. š. aptepui
- Imbieras 1 vnt. gabalėlis šviežio - aptepui
- Kuminai 1 arbat. š. 0,5 - aptepui
- Citrinos 1 vnt. 2 arbat.š. sulčių - aptepui
Kaip gaminti
1. Paruoškite žaliąjį aptepą: kokosų drožles pamirkykite truputyje vandens, mėtų ir petražolių lapelius suplėšykite, svogūnėlį ir papriką sukapokite, česnaką sugrūskite, imbierą smulkiai sutarkuokite, kuminus sugrūskite arba sumalkite kavamale. Paruoštus produktus sudėkite į elektrinio maišiklio indą, supilkite citrinų sultis ir sutrinkite.
2. Ryžius biriai išvirkite pagal nurodymus ant pakuotės. Mėsą aptepkite aliejumi ir iškepkite ant grotelių (kepkite po 8 min. kiekvieną pusę).
3. Virtus ryžius išdėliokite į lėkštes, uždėkite po vištienos kepsnelį, ant viršaus – po kauburėlį žaliojo aptepo.
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“ |
Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Diabetikams, Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita