Ingredientai
- Vištienos krūtinėlė 800 g
- Vynas 500 ml baltas
- Morkos 2 vnt.
- Cukinijos 1 vnt.
- Paprikos 1 vnt.
- Sezamo sėklos 2 valg. š.
- Česnakai 3 skiltelės
- Rudasis cukrus 2 arbat. š.
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Apelsinai 1 vnt. 1 šaukštas tarkuotų apelsinų žievelių
- Pomidorų padažas 1 valg. š.
- Imbieras 1 arbat. š. maltas
- Aitrioji paprika 1 žiupsnelis
- Kalendros 1 arbat. š. malta
- Sojų padažas 1 valg. š.
- Petražolės 1 sauja
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1.Vištų krūtinėles supjaustykite nedideliais gabalėliais. Morkas nuskuskite ir supjaustykite riekelėmis. Cukinijas supjaustykite pusžiedžiais. Papriką perpjaukite išilgai pusiau, išimkite sėklas ir supjaustykite storais šiaudeliais. Česnako skilteles nulupkite ir smulkiai supjaustykite.
2.Troškintuve įkaitinkite alyvuogių aliejų, sukrėskite česnaką, sudėkite vištieną, morkas, cukinijos pusžiedžius, papriką ir maišydami truputį pakepinkite.
3.Dėkite šaukštą pomidorų pastos, suberkite imbierą, maltą aitriąją papriką, sezamus, rudąjį cukrų, sojų padažą, tarkuotas apelsinų žieveles, supilkite baltąjį vyną ir išmaišykite.
4.Troškintuvą uždenkite ir ant silpnos ugnies virkite 30 minučių. Atidenkite, padidinkite ugnį ir troškinkite dar apie 15 minučių, kol skystis sutirštės. Prieš tiekdami pabarstykite smulkintomis petražolėmis.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita