Ingredientai
- Vištiena 1 kg kumpelių
- Pievagrybiai 400 g rudųjų
- Aliejus 8 valg. š. 4 valg. š - marinatui
- Druska 2 žiupsnelis pievagrybiams ir marinatui
- Pipirai 2 žiupsnelis pievagrybiams ir marinatui
- Vynuogės 200 g žaliųjų nedidelė kekė
- Actas 2 valg. š. obuolių - marinatui
- Sultys 1 st. 0,5 citrinų - marinatui
- Cukrus 3 arbat. š. marinatui
- Česnakai 2 skiltelės 2 - 3 - marinatui
Kaip gaminti
1. Paruoškite marinatą: į aliejų supilkite actą, citrinų sultis, įberkite cukraus, druskos, pipirų, sudėkite sutrintas česnakų skilteles ir išmaišykite. Marinatu aptepkite vištienos kumpelius ir laikykite kelias valandas.
2. Kumpelius sudėkite į kepimo skardą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 45 minutes.
3. Pievagrybius aptepkite aliejumi, pabarstykite druska, pipirais, sudėkite į folija išklotą kepimo indą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių.
4. Iškeptus vištų kumpelius ir pievagrybius sudėkite į molinį indą, apdėkite žaliosiomis vynuogėmis.
Knyga „Geri receptai“ |
Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė