Ingredientai
- Vynas 3 st. sausas baltasis
- Pupelės 300 g smulkios baltosios
- Sojų padažas 125 ml
- Vištiena 1 kg vištų kumpeliai
- Porai 1 vnt.
- Aliejus 3 valg. š.
- Cukrus 1 žiupsnelis
- Druska 1 žiupsnelis
- Imbieras 1 valg. š. maltas
- Karis 1 arbat. š.
- Špinatai 2 sauja
- Pomidorai 3 vnt. 2–3 konservuoti pomidorai be odelių
Kaip gaminti
1.Pupeles užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite mirkti per naktį. Vyną sumaišykite su trečdaliu sojų padažo, į jį pamerkite vištų kumpelius ir palikite apie 20 minučių. Porą nuplaukite, nuvalykite ir supjaustykite griežinėliais.
2.Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame iš abiejų pusių kepinkite kumpelius, kol gražiai parus. Suberkite porus ir kepkite dar 5 minutes.
3.Sudėkite pupeles, įpilkite vandens, kad šiek tiek apsemtų, pabarstykite cukrumi, druska, supilkite likusį sojų padažą, įberkite imbiero, kario. Uždenkite ir troškinkite apie 30 minučių, kol kumpeliai ir pupelės suminkštės.
4.Ant kumpelių sudėkite špinatų lapus ir pjaustytus konservuotus pomidorus. Išjungę ugnį troškinį kelias minutes palaikykite uždengtą.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita