Ingredientai
- Vištiena 6 vnt. nedidelės viščiukų šlaunelės
- Citrinos 2 vnt. žaliosios
- Alyvuogių aliejus 6 valg. š. šaltai spausto
- Pankolis 10 g sėklų
- Česnakai 3 skiltelės
- Rozmarinai 1 arbat. š. žiupsnis šviežių
- Medus 4 valg. š. skysto
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį, maltų
Kaip gaminti
1. Šlauneles nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
2. Citrinas kruopščiai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, tada nutarkuokite žieveles ir išspauskite sultis.
3. Nuluptus česnakus sutrinkite specialia trintuve, šviežius rozmarinus smulkiai sukapokite peiliu, pankolio sėklas sugrūskite.
4. Paruoštus prieskonius sudėkite į dubenį, supilkite citrinų sultis, aliejų, suberkite tarkuotas žieveles, sukrėskite medų, pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų ir gerai išmaišykite. Gautą masę supilkite ant šlaunelių, pamaišykite švariomis rankomis, indą uždenkite ir palikite per naktį, kad mėsa pasimarinuotų.
5. Suverkite šlauneles ant šaltame vandenyje išmirkytų medinių konditerinių iešmelių ir iškepkite ant virš karštų žarijų įtaisytų grotelių.
6. Tiekite su šviežiomis daržovėmis.
Pagaminsite per 45 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita