Ingredientai
- Pomidorai 4 vnt. gerai prinokę
- Rikotos sūris 200 g
- Varškė 100 g liesa
- Grietinėlė 2 valg. š.
- Dilgėlės 100 g
- Kiaulpienės 100 g
- Salotos 200 g gražgarstės
- Raudonasis svogūnas 1 vnt.
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Citrinos 1 vnt. pusės citrinos sulčių
- Česnakai 2 skiltelės
- Pesto padažas 4 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Pomidorus nuplaukite, galus įpjaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę ir susmulkinkite.
2. Svogūną nulupkite, susmulkinkite, sumaišykite su pomidorų gabalėliais, aliejumi, pagal skonį pasūdykite, įberkite šviežiai maltų pipirų ir padalykite į keturias taures.
3. Rikotą iki vientisos masės išsukite su varške ir grietinėle, pasūdykite, krėskite ant pomidorų. Ant rikotos masės šaukštu plonai paskirstykite „Pesto“ padažo.
4. Kiaulpienių ir gražgarsčių lapelius perrinkite, nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į dubenį ir apliekite vitaminingu užpilu, paruoštu iš aliejaus, citrinos sulčių, išspaustų česnakų ir česnako traiškytuvu išspaustų dilgėlių lapelių.
5. Paruoštus lapelius krėskite ant viršaus. Valgykite su baltos duonos riekele.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita