Ingredientai
- Šparagai 500 g
- Sviestas 3 valg. š.
- Vanduo 3 st.
- Miltai 2 valg. š.
- Pienas 1 st.
- Grietinėlė 0,3 st.
- Druska 0,5 arbat. š.
- Baltieji pipirai 1 žiupsnelis maltų
- Muskatas 1 žiupsnelis tarkuoto
Kaip gaminti
1. Nuo šparagų nupjaukite minkštas viršūnėles ir atidėkite į šalį. Jei šparagų kotai sumedėję – nulaužkite juos lenkdami šparagą paėmus už galų, lūš reikiamoje vietoje. Likusius kotelius dėkite į verdantį vandenį. Virkite trumpai, kol šparagai suminkštės.
2. Išgriebkite šparagus ir supjaustykite pusės degtuko ilgio gabalėliais.
3. Puode išlydykite sviestą. Tirpintą sviestą maišykite su palengva įberiamais miltais, įpilkite šparagų nuovirą ir maišykite su plakikliu, kad nebūtų gumulų. Sriubą pavirkite ant mažos ugnies maišydami apie 15 minučių – taip sumažės miltinis skonis.
4. Supilkite pieną ir užvirinkite. Supilkite grietinėlę, berkite druskos. Nukaiskite puodą ir sudėkite į sriubą supjaustytus virtus šparagus. Pilkite į lėkštę, paskaninkite muskatu, baltaisiais pipirais ir šparagų viršūnėlėmis.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vaikams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Vokiečių