Ingredientai
- Miltai 4 st. 4-5
- Pienas 1 st.
- Mielės 7 g sausų mielių pakelis
- Sviestas 300 g 200 g tešlai ir 100 g aptepti
- Cukrus 100 g
- Druska 1 žiupsnelis
- Migdolai 200 g
- Cukatai: 100 g
- Razinos 300 g
- Brendis: 50 g
- Citrinos 1 vnt.
- Cinamonas 1 žiupsnelis
- Vanilė 1 žiupsnelis
- Kardamonas 1 žiupsnelis
- Miltelinis cukrus 1 arbat. š. apibarstymui
Kaip gaminti
- Džiovintus vaisius nuplaukite ir pamirkykite brendyje per naktį.
- Šiltame piene ištirpinkite mieles, pridėkite šaukštą cukraus ir dalį persijotų miltų. Viską pusvalandį palaikykite šiltai.
- Persijokite likusius miltus, sudėkite minkštą sviestą, cukrų, druską ir užmaišykite tešlą. Minkykite tol, kol nelips prie rankų ir palikti pakilti.
- Supjaustykite migdolus, cukatus, nutarkuokite citrinos odelę ir išspauskite jos sultis. Viską sudėkite į tešlą ir dar leiskite pastovėti.
- Iš tešlos suformuokite du pailgus kepalėlius, dėkite juos į skardą, išklotą kepimo popieriumi ir dar leiskite pusvalandį pakilti.
- Kepkite apie valandą – iš pradžių 200 laipsnių, paskui – 170 laipsnių temperatūroje. Iškepusius pyragus gausiai patepkite sviestu ir pabarstykite cukraus pudra. Tokį pyragą, suvyniotą į pergamentinį popierių, šaltai galima laikyti 3-4 savaites.