Ingredientai
- Jautiena 200 g
- Kiauliena 200 g
- Aviena 200 g vietoj avienos tinka vištiena arba veršiena
- Svogūnai 2 vnt.
- Bulvės 750 g
- Salierai 200 g šaknies
- Morkos 1 vnt.
- Porai 1 vnt.
- Petražolės 100 g
- Vanduo 1 l
- Druska 1 arbat. š. arba pagal skonį
- Saldžiosios paprikos milteliai 1 arbat. š. arba pagal skonį
Kaip gaminti
Troškinys pagaminamas itin paprastai, o pagrindinė jo ypatybė – jame naudojamos trys mėsos rūšys. Dažniausiai jautiena, kiauliena ir aviena. Bet, kadangi yra nemėgstančių avienos skonio, ją galima pakeisti vištiena arba veršiena.
1. Mėsą supjaustykite gabalėliais (kaip guliašui). Smulkiai supjaustykite svogūnus. Bulves ir saliero šaknį supjaustykite kubeliais, morką ir salierą – griežinėliais.
2. Sudėkite į puodą mėsą ir ant viršaus – visas daržoves. Užpilkite vandeniu tiek, kad šiek tiek semtų viršutinį sluoksnį.
3. Pasūdykite ir sudėkite papriką. Virkite uždengę ant silpno karščio apie pusantros valandos.
4. Baigus troškinti apibarstykite smulkiai pjaustytomis petražolėmis.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Vokiečių