Ingredientai
- Silkė 4 vnt. sūdytos
- Svogūnai 1 vnt. didelis
- Agurkai 2 vnt. marinuoti
- Actas 120 ml obuolių ar baltojo vyno
- Vanduo 250 ml
- Aliejus 3 valg. š.
- Juodieji pipirai 1 arbat. š.
- Kvapnieji pipirai 3 vnt.
- Laurų lapai 1 arbat. š.
- Garstyčios 2 valg. š.
- Cukrus 1 žiupsnelis
- Kadagio uogos 1 arbat. š. traiškytų (nebūtinai)
Kaip gaminti
1. Silkių galvas nupjaukite. Pamerkite žuvis į šaltą vandenį, mirkykite apie 12 valandų, porą kartų pakeisdami vandenį švariu.
2. Silkę išdarinėkite, išimkite kauliukus ir pasigaminkite filė. Turi išeiti 8 gabaliukai.
3. Filė gabaliuką plonai patepkite garstyčiomis, pabarstykite pipirais, įdėkite nedideliais gabaliukais pjaustyto svogūno, per vidurį – gabaliuką agurko ir suvyniokite. Persmeikite suktinuką dantų krapštuku ir dėkite į švarų stiklainį.
4. Išvirkite marinatą: supilkite actą, vandenį, įdėkite pipirų, lauro lapą, kadagio uogas, cukraus ir likusius svogūnus.
5. Kai marinatas atvės, įpilkite aliejaus, gerai išmaišykite ir supilkite ant suktinukų.
6. Palikite porai dienų pasimarinuoti.
Kategorijos
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Kalėdos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Vokiečių