Ingredientai
- Bulvės 3 vnt. virtos, didelės
- Šoninė: 4 riekės
- Svogūnai 1 vnt. nedidelis
- Petražolės 1 valg. š. smulkintos petražolės arba krapai
- Agurkai 3 vnt. marinuoti agurkėliai
- Actas 40 ml
- Vanduo 2 valg. š.
- Cukrus 1 arbat. š.
- Druska 1 arbat. š.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis grūsti
- Alyvuogių aliejus 50 ml
Kaip gaminti
- Virtas bulves ir marinuotus agurkėlius supjaustykite kubeliais, susmulkinkite svogūną, šoninę paskrudinkite ant nedidelės ugnies.
- Actą, aliejų, vandenį, druską, cukrų ir grūstus pipirus sumaišykite ir gautu padažu apliekite salotas. Papuoškite petražolėmis arba krapais.
- Vietoj šio padažo galite rinktis ir įprastą majonezą, o kai kurie į vokiškas bulvių salotas įtarkuoja obuolį, o šoninę keičia, tarkime, virta dešra, saliamiu.