Ingredientai
- Voveraitės 40 vnt. labai šviežių vidutinio dydžio
- Citrinos 1 vnt. vidutinė
- Parmezano sūris 20 g idealu, jei tai bus Parmigiano reggiano
- Krapai 1 sauja
- Alyvuogių aliejus 0,5 st.
- Druska 0,3 arbat. š. kokybiškos stambios
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis šviežiai maltų
Kaip gaminti
1. Nuvalykite voveraites drėgna servetėle, perpjaukite pusiau.
2. Pabarstykite voveraites druska, išspauskite citriną, apšlakstykite tyru alyvuogių aliejumi (nelabai tiks intensyvūs aliejai). Atsargiai, bet kruopščiai išmaišykite, uždenkite ir palikite pasimarinuoti vėsioje vietoje 4–5 valandas.
3. Patiekdami lėkštėje pagardinkite Parmigiano reggiano drožlėmis, pabarstykite juodaisiais pipirais iš malūnėlio ir smulkintais krapais bei dar kartą pašlakstykite tyru alyvuogių aliejumi.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Italų