Ingredientai
- Miltai 300 g tešlai
- Sviestas 200 g 150 g tešlai ir 50 g įdarui
- Kiaušiniai 1 vnt. tešlai
- Majonezas 1 valg. š. kupinas šaukštas - tešlai
- Kmynai 1 arbat. š. tešlai
- Druska 1 žiupsnelis tešlai ir 1 valg. š. - įdarui
- Cukrus 1 žiupsnelis tešlai
- Grybai 500 g apvirtų voveraičių - įdarui
- Morkos 1 vnt. įdarui
- Svogūnai 1 vnt. įdarui
- Salierai 1 vnt. gabaliukas stiebo - įdarui
- Cukinijos 1 vnt. ritinėlio cukinijos ar gabaliuko moliūgo - įdarui
- Žiediniai kopūstai 1 vnt. mažesnis - įdarui
- Krapai 1 arbat. š. žalių - įdarui
- Bazilikai 1 arbat. š. žalių - įdarui
- Čiobreliai 1 arbat. š. žalių ar džiovintų - įdarui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis maltų - įdarui
- Peletrūnas 1 arbat. š. žiupsnelis - įdarui
- Grietinė 1 valg. š. įdarui
- Aliejus 50 ml įdarui
- Sūris 100 g fermentinio surio "Džiugas" - įdarui
Kaip gaminti
1. Miltuose sukapokite sviestą, įberkite kmynų, po trupučiuką druskos ir cukraus, įminkykite majonezą ir kiaušinį. Valandai tešlą padėkite į šaldytuvą.
2. Visas daržoves, taip pat prieskonines žoleles, susmulkinkite. Jas apkepkite ant silpnos ugnies svieste - kad šiek tiek suminkštėtų. Suberkite į daržoves prieskonius, druską, smulkintas voveraites, sudėkite grietinę, šiek tiek pakaitinkite ir palikite, kad atvėstų.
3. Kai troškinys atvėsta, galima gaminti krepšelius - tešlą iškočiokite ant aliejuoto stalo, supjaustykite kvadratais. Ant kiekvieno dėkite po šaukštą troškinio, kraštelius suklijuokite ir dėkite į skardą, pateptą aliejumi.
"Aš kepiau apie 35 min. Iš pradžių buvau pridengusi kepimo popieriumi. Į kepimo pabaigą nudengiau ir kiekvieną krepšelį greitai apibarsčiau smulkintu sūriu.
Namiškiai sakė, kad trapūs, "smėliniai" krepšeliai labai tinka prie neseniai iš Dzūkijos smėlynų parkeliavusių voveraičių!"
Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Noriu patiekalo: Troškiniai, Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita