Ingredientai
- Grybai 350 g voveraičių
- Svogūnai 4 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Džiovinti pomidorai 6 vnt. aliejuje saulėje džiovinti
- Sviestas 40 g
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį
- Kukurūzai 1 valg. š. miltų
- Vištienos sultinys 800 ml
- Grietinėlė 100 ml
- Kiaušiniai 1 vnt. trynys
- Grietinė 100 ml
- Petražolės 1 valg. š. kapotų
Kaip gaminti
- Voveraites nuplaukite, nuvalykite, didesnes smulkiai supjaustykite. Svogūnus ir česnakus nulupkite. Svogūnus supjaustykite griežinėliais, česnakus sutrinkite česnakų grūstuvu.
- Saulėje džiovintus pomidorus nusausinkite ir susmulkinkite. Troškintuve ištirpinkite sviestą, jame pakepinkite svogūnus ir česnakus.
- Sudėkite voveraites, smulkintus pomidorus, viską pasūdykite, pabarstykite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, kukurūzų miltais ir nuolat maišydama kepinkite apie 10 minučių.
- Supilkite vištienos sultinį, išmaišykite ir virkite apie 12 min. Galiausiai supilkite grietinėlę ir atsargiai įmaišykite su tryniu išplaktą grietinę. Sriubą tiekite pagardinusi kapotomis petražolėmis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita