Ingredientai
- Jautiena 1 kg išpjova
- Salierai 2 vnt. stiebeliai
- Džiovinti pomidorai 50 g
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Vynas 500 ml sausas raudonas
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Druska 1 arbat. š.
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Peletrūnas 5 g kelios šakelės
- Pomidorų tyrė: 5 valg. š.
Kaip gaminti
1. Didelėje keptuvėje su dangčiu, įpylę porą šaukštų aliejaus, apkepkite smulkintą svogūną ir česnakus. Tuomet sudėkite maždaug 2 cm kubeliais supjaustytą jautieną, pabarstykite druska, maltais juodaisiais pipirais (jei mėgstate aštriau – puikiai tiks žiupsnelis aitriųjų paprikų ar kajeno pipirų) ir kepkite ant stiprios ugnies, kol mėsa praras raudonumą. Tada sudėkite susmulkintus salierų stiebus ir pomidorus. Jei neturite saulėje džiovintų, galite naudoti paprastus, tik reikėtų išimti sėklas.
2. Kai daržovės bus šiek tiek apkepusios, supilkite pomidorų tyrę (jos galima nusipirkti parduotuvėje). Viską gerai pamaišykite ir įpilkite dalį vyno. Uždenkite keptuvę, sumažinkite ugnį ir kas keletą minučių pamaišydami kepkite, kol mėsa suminkštės.
3. Stebėkite skysčio kiekį: kai nugaruos pirmoji vyno porcija, įpilkite dar. Kai troškinys bus beveik paruoštas, įdėkite susmulkintų peletrūnų šakelių ir įberkite cukraus (pagal skonį). Jei neturite peletrūnų, puikiai tiks švieži rozmarinai.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita