Ingredientai
- Vynas 200 ml baltas
- Sultys 150 ml apelsinų
- Vaisinė degtinė: 50 ml
- Medus 2 valg. š.
- Cukrus 250 g 150 - kriaušėms ir 100 - padažui
- Kriaušės 4 vnt. 4 - 6
- Grietinėlė 300 g purškiama
- Gervuogės 100 g šaldytų - padažui
Kaip gaminti
1. Padažui gervuoges atitirpinkite, užpilkite cukrumi ir palikite, kad susidarytų sirupo.
2. Vyną, sultis ir degtinę užvirinkite puode kartu su 300 ml vandens, medumi ir cukrumi.
3. Kriaušes plonai nulupkite. Smailiu peiliu perpjaukite pusiau, išpjaukite sėklynus ir žiedų vietos dalį. Puseles sudėkite į karštą vyną ir troškinkite ant nedidelės ugnies apie pusvalandį. Palikite atvėsti skystyje.
4. Kriaušes patiekite apipiltas gervuogių padažu ir papuoštas purškiamosios grietinėlės kauburėliais.
Knyga „Geri receptai“ |
Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė