Ingredientai
- Miltai 400 g 400 - 500 - tešlai
- Kiaušiniai 1 vnt. tešlai
- Alyvuogių aliejus 5 valg. š. tešlai
- Pienas 1 st. tešlai
- Sviestas 50 g tešlai
- Mielės 30 g tešlai
- Cukrus 1 žiupsnelis tešlai
- Druska 1 žiupsnelis tešlai ir įdarui
- Veršiena 400 g 400 - 500 malta - įdarui
- Cukinijos 1 vnt. maža - įdarui
- Svogūnai 1 vnt. įdarui
- Paprikos 2 vnt. po puse geltonos ir raudonos - įdarui
- Česnakai 2 skiltelės įdarui
- Aliejus 2 valg. š.
- Pipirai 1 žiupsnelis malti - įdarui
- Kmynai 1 žiupsnelis įdarui
Kaip gaminti
1. Pieną pašildykite ir sumaišykite su mielėmis ir cukrumi. Leiskite mielėms pakilti. Ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su miltais, mielėmis, aliejumi, kiaušiniu ir druska. Užminkykite tešlą ir uždengę leiskite pakilti (30–40 minučių). Pakilusią tešlą plonai iškočiokite, ant jos paskirstykite įdarą ir susukite.
2. Veršieną apkepkite su smulkintomis daržovėmis, pagardinkite grūstu česnaku, maltais kmynais, pipirais ir druska. Vyniotinį dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir leiskite 15–20 minučių pakilti. Aptepkite viršų kiaušinio plakiniu ir kepkite 160 laipsnių orkaitėje 45–50 minučių, kol gražiai parus.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita