„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.9 5 / 8
Jau įvertinote šį receptą

Vyniotinis su kriaušėmis ir aguonų kremu

Vyniotinis su kriaušėmis ir aguonų kremu
Vyniotinis su kriaušėmis ir aguonų kremu / Mariaus Žičiaus nuotr.
Skaitysiu vėliau

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Kiaušiniai 6 vnt. 4 vnt. - biskvitui ir 2 vnt. - aguonų kremui
  • Cukrus 300 g 4 valg. š. - biskvitui, 100 g - kriaušių įdarui, 100 g - aguonų kremui
  • Druska 1 žiupsnelis biskvitui
  • Miltai 50 g biskvitui
  • Kakava 5 valg. š. 3 valg. š. biskvitui ir vyniotiniui pabarstyti
  • Krakmolas 2 valg. š. biskvitui
  • Miltelinis cukrus 1 st. biskvitui ir vyniotiniui pabarstyti
  • Kriaušės 3 vnt. kriaušių įdarui
  • Vynas 200 ml raudonas - kriaušių įdarui
  • Pienas 250 ml aguonų kremui
  • Aguonos 40 g aguonų kremui
  • Želatina 15 g aguonų kremui
  • Grietinėlė 150 ml plakama - aguonų kremui
  • Likeris 3 valg. š. kriaušių - biskvitui pašlakstyti

Kaip gaminti

1. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų ir su puse kiekio cukraus plakite, kol pasidarys purūs. Baltymus išplakite su likusiu cukrumi ir žiupsneliu druskos. Miltus, kakavą ir krakmolą sumaišykite ir suberkite į trynių masę. Įmaišykite trečdalį baltymų masės, paskui pamažu likusią. Biskvito tešlą maždaug 1 cm storio sluoksniu supilkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 10 minučių. Iškeptą biskvitą padėkite ant drėgno milteliniu cukrumi pabarstyto medvilninio rankšluosčio (kad kepimo popierius liktų viršuje).

2. Kriaušes nulupkite, perpjaukite, pašalinkite sėklalizdžius ir supjaustykite griežinėliais. Vyną užvirinkite su cukrumi, sudėkite kriaušes ir virkite apie 10 minučių. Nukelkite nuo viryklės ir atvėsinkite. Nuo biskvito nuimkite kepimo popierių.

3. Kremui skirtą pieną, cukrų ir aguonas užvirinkite. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų ir išplakite su pieno mase. Ją įstatykite į palengva verdančio vandens vonelę ir plakite, kol pasidarys kremo tirštumo. Želatiną ištirpinkite, supilkite į kremą, išmaišykite ir atvėsinkite šaldytuve. Baltymus išplakite su grietinėle ir pamažu sumaišykite su atvėsusiu kremu.

4. Biskvitą pašlakstykite kriaušių likeriu. Ant viršaus paskirstykite kremą.

Knyga „Vaisiai“
Knyga „Vaisiai“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Vaisiai“

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.