Ingredientai
- Vištiena 400 g filė
- Mangas 1 vnt. didelis
- Abrikosai 1 st. džiovintų
- Sūris 200 g tarkuoto brandinto
- Džemas 4 valg. š. abrikosų
- Sojų padažas 2 valg. š.
- Riešutai 30 g kapotų
- Sviestas 1 valg. š.
- Svogūnai 1 vnt.
- Rudasis cukrus 1 valg. š.
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį
- Prieskoniniai žalumynai 1 valg. š.
Kaip gaminti
1. Abrikosus per naktį mirkykite vandenyje, tada nuspauskite ir susmulkinkite.
2. Vištienos filė nuplaukite, nusausinkite, įpjaukite, išskleiskite, pamuškite, pagal skonį įtrinkite druska ir pipirais.
3. Per vištienos filė vidurį berkite smulkintų išmirkusių abrikosų, tarkuoto sūrio, žalumynų. Vištieną suvyniokite ir perriškite konditeriniu siūlu. Trumpai pakepinkite įkaitintame svieste, apvoliokite riešutuose ir 20 min. pašaukite į karštą orkaitę.
4. Svogūną nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite sojų padaže. Tada suberkite rudąjį cukrų ir kaitinkite iki svogūnai karamelizuosis.
5. Tiekite supjaustytą griežinėliais su mangų kubeliais, sumaišytais su abrikosų džemu.