Ingredientai
- Aliejus 1 valg. š. tešlai
- Druska 1 žiupsnelis tešlai
- Kiaušiniai 1 vnt. tešlai
- Citrinos 1 vnt. sultys - tešlai
- Miltai 250 g tešlai
- Džiūvėsiai 100 g malti - įdarui
- Obuoliai 1 kg rūgštūs - įdarui
- Cukrus 100 g įdarui
- Cinamonas 1 arbat. š. įdarui
- Razinos 50 g įdarui
- Sviestas 100 g įdarui
- Miltelinis cukrus 1 žiupsnelis vyniotinio paviršiui
Kaip gaminti
1. Pusę stiklinės vandens išmaišykite su aliejumi, žiupsneliu druskos, kiaušiniu ir išspaustomis citrinos sultimis. Suberkite miltus, užminkykite tešlą, uždenkite ir palikite apie 30 minučių.
2. Keptuvėje pakepinkite džiūvėsius. Obuolius nuplaukite supjaustykite plonomis skiltelėmis, išmaišykite su džiūvėsiais, cukrumi, cinamonu ir nuplautomis razinomis.
3. Stalą pabarstykite miltais ir labai plonai iškočiokite tešlą. Ant dviejų trečdalių lakšto sudėkite paruoštą įdarą, suvyniokite. Sudėkite į riebalais išteptą kepimo formą.
4. Vyniotinio viršų patepkite tirpintu sviestu ir kepkite180 laipsnių orkaitėje apie 45 minutes. Iškeptą vyniotinį patiekite pabarsčius milteliniu cukrumi.
Knyga „Vaisiai“ |
Receptas iš knygos „Vaisiai“