Ingredientai
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Pienas 500 ml
- Rudasis cukrus 80 g
- Vanilė 1 vnt. ankštis
- Krakmolas 4 valg. š.
- Vynas 350 ml baltas saldus
- Druska 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Vanilės ankštį perpjaukite išilgai pusiau, peilio galu išgremžkite sėklas su minkštimu, sudėkite į puodą. Sumeskite žieves.
2. Supilkite pieną, įberkite du šaukštus rudojo cukraus ir statykite ant ugnies. Kai užvirs, kaitinkite apie 15 minučių. Nukėlusi žieves išgriebkite.
3. Nepilnus tris šaukštus krakmolo išmaišykite keliuose šaukštuose šalto pieno ir plona srovele supilkite į karštą pieną (nepamirškite maišyti!).
4. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Baltymus su žiupsneliu druskos standžiai išplakite.
5. Dubenyje sumaišykite kiaušinių trynius, baltąjį vyną, 3 šaukštus cukraus ir likusį krakmolą. Statykite į karšto vandens vonelę ir plakite, kol sutirštės. Kiek pravėsusią masę sumaišykite su sutirštintu vaniliniu pienu.
6. Atsargiai įmaišykite standžiai išplaktus kiaušinių baltymus. Valandai padėkite į šaldytuvą. Tiekite su cukruotais sausainėliais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita