Ingredientai
- Vyšnios 450 g be kauliukų
- Rudasis cukrus 100 g
- Citrinos 1 vnt. 1 citrinos tarkuota žievelė ir pusės citrinos sultys
- Kukurūzų krakmolas 2 valg. š.
- Sviestas 130 g 30 g išdėlioti ant vyšnių sluoksnio ir 100 g tešlai
- Miltai 140 g
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š.
- Druska 5 g 1/2 arbat. š.
- Grietinė 100 g
Kaip gaminti
- Iš pradžių pasiruoškite vyšnių sluoksnį. Dubenyje sumaišykite vyšnias be kauliukų, rudąjį cukrų, tarkuotą citrinos žievelę, citrinos sultis ir kukurūzų krakmolą.
- Paruoštą masę perdėkite į 16 cm skersmens kepimo indą.
- Ant viršaus išdėliokite nedideliais kubeliais supjaustytą sviestą.
Astos Černės nuotr. / Gaminant vyšnių desertą „cobbler“ - Paruoškite tešlą. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir druską. Sudėkite kubeliais supjaustytą sviestą. Trinkite tarp pirštų masę tol, kol neliks sausų miltų ir gausite trupinius. Tuomet sudėkite grietinę, išmaišykite ir išminkykite minkštą tešlą.
- Perkelkite paruoštą tešlą ant švaraus, lygaus, miltais pabarstyto paviršiaus. Iškočiokite ir formele ar nedidele stikline išspauskite apskritimus. Išdėliokit juos ant vyšnių ir sviesto.
Astos Černės nuotr. / Gaminant vyšnių desertą „cobbler“ - Kepkite iki 180 ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes, kol paviršius taps gražiai auksinės spalvos. Išjunkite orkaitę, šiek tiek atvėsinkite. Patiekite dar šiltą su kaušeliu ledų: patiekti galite inde, kuriame kepėte, arba paskirstyti į kelis atskirus dubenėlius. Skanaus!
Plačiau skaitykite: PASAULIO SKONIAI: vyšnių „cobbler“
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Amerikiečių